Loading...

Melding

Dit multimediaverhaal bevat video- en geluidsfragmenten. Zet het geluid aan.

Gebruik het muiswiel of de pijltjestoetsen om tussen pagina's te navigeren.

Swipe om tussen pagina's te navigeren.

Hier gaan we

Weercontrasten

Logo https://scroll.lab.nos.nl/weercontrasten


Een radeloze boer in China nadat de Yangtze-rivier buiten zijn oevers was getreden. De varkens leven nog op deze foto, maar waarschijnlijk niet heel lang meer. De boer mocht de varkens namelijk niet redden in verband met mogelijke verspreiding van virussen.

Naar boven


 

Het was een ravage op Haïti. Orkaan Matthew kostte aan meer dan 1000 mensen het leven, zeker 60.000 mensen hebben geen dak meer boven hun hoofd. Ook deze kinderen in Jeremie zijn alles kwijtgeraakt.

Naar boven

Een eigenaar van een wijnbar in York wast de ramen. Door het hoge water stonden grote delen in het noorden van Engeland onder water. Het waren de zwaarste overstromingen in jaren.

Naar boven


 
Midden-Italië werd getroffen door een zware aardbeving met een kracht van 6,6. Vooral het gebied rond de stad Perugia in Umbrië werd getroffen. Bij deze aardbeving eind oktober vielen geen doden, maar de ravage was enorm.

Naar boven


 


Ook Ecuador werd getroffen door een aardbeving, met een kracht van 7,8. Honderden mensen kwamen daarbij om het leven. Hier zoeken reddingswerkers nog naar overlevenden onder het puin. 

Naar boven


 

Schaatsend over straat. Het kon begin dit jaar in het noordoosten van Nederland. Een unieke situatie als gevolg van een 'meteorologisch gevecht' boven Nederland, een strijd tussen zacht en koud weer.

Naar boven

Het was koud, heel koud in sommige delen van Amerika; de eigenaar van deze Mitsubishi liet zijn auto een nacht achter in de kou in Hamburg (New York). Hij trof hem de volgende ochtend zo aan.

Naar boven

Van extreme kou in de VS naar flinke hitte in China. In de havenstad Dalian trokken Chinezen massaal naar het strand om verkoeling te zoeken.

Naar boven


 
Deze wijk in de Canadese stad Fort McMurray werd compleet verwoest door hevige bosbranden. Duizenden mensen verloren hun bezittingen door de branden die mogelijk werden veroorzaakt door blikseminslag in het bosrijke gebied.

Naar boven

In het zuiden van de Amerikaanse staat Oklahoma lieten twee tornado's een spoor van vernieling achter.

Naar boven

In Indonesië kijken kinderen uit het raam van hun klaslokaal naar de onrustige vulkaan Sinabung.

Bij een uitbarsting in mei vielen zes doden, meerdere mensen liepen zware brandwonden op. De uitbarsting veroorzaakte drie kilometer hoge aswolken.

Naar boven

In november stonden overal ter wereld fotografen klaar om de supermaan vast te leggen. Voor het eerst sinds 1948 stond de maan dichter bij de aarde dan anders.

En dat leverde mooie plaatjes op, zoals deze uit het westen van Australië bij het oorlogsmonument Fremantle.

Naar boven
Naar boven
Scroll om door te gaan
Swipe om door te gaan