Loading...

Melding

Dit multimediaverhaal bevat video- en geluidsfragmenten. Zet het geluid aan.

Gebruik het muiswiel of de pijltjestoetsen om tussen pagina's te navigeren.

Swipe om tussen pagina's te navigeren.

Hier gaan we

Terreur

Logo https://scroll.lab.nos.nl/terreurMet deze vrachtwagen reed Anis Amri 19 december in op een mensenmassa op een kerstmarkt in Berlijn. Twaalf mensen kwamen om het leven, er vielen bijna vijftig gewonden.

Naar boven

De dagen na de aanslag op de kerstmarkt worden er op de plek kaarsen aangestoken voor de slachtoffers. 

Naar boven


 

Een man helpt een gewonde vrouw in de buurt van metrostation Maalbeek. Op 22 maart blies een terrorist zich daar op in een metrostel ter hoogte van het station. 32 mensen kwamen om het leven. 

Naar boven

Een maand lang was het metrostation afgesloten. Bij de heropening konden mensen hun gedachten op een muur schrijven in de lokettenzaal van het station.

Naar boven


 


Op veel plaatsen in België werden er momenten van stilte gehouden ter nagedachtenis aan de slachtoffers. Hier in Brussel verzamelde zich een menigte op het Beursplein.

Naar boven


 Wat een spetterende afsluiting van de nationale feestdag had moeten worden, eindigde in een groot drama.

Zeker 84 mensen komen om het leven als op 14 juli een vrachtwagen inrijdt op een menigte op de Promenade des Anglais in Nice.

Naar boven

Het voertuig reed met grote snelheid en vervolgde zijn weg zo'n twee kilometer over de boulevard. Hierdoor werden tientallen mensen meegesleept en overreden.

Naar boven


 Deze Fransman raakte in de chaos rond de aanslag zijn 4-jarige zoontje kwijt; zijn vrouw werd door de truck geraakt en overleed. Twee dagen liep de man door Nice met een foto van zijn kind, op zoek naar tekenen van leven. Hier krijgt hij het verlossende woord: ook zijn zoontje heeft het niet overleefd. 

Naar boven


   


Bij een aanslag op de Atatürk-luchthaven in Istanbul vielen 27 juni tientallen doden. Kort na de aanslag vluchtten mensen in paniek weg, zo ver mogelijk van het vliegveld.

Naar boven


 
Ook het centrum van Istanbul werd diezelfde maand getroffen door een bomaanslag op een bus met politiemensen. Elf mensen kwamen daarbij om het leven. Op de plek waar het gebeurde werden bloemen en vlaggetjes gelegd. 

Naar boven

En dan Orlando, 12 juni: gechoqueerde mensen na een schietpartij in een homoclub waarbij 50 doden vielen. 

De man die het bloedbad aanrichtte werd geïdentificeerd als de 29-jarige Omar Mateen.

Naar boven

De LGBT-gemeenschap rouwt de dagen erna om de slachtoffers.

Naar boven
Naar boven
Scroll om door te gaan
Swipe om door te gaan