Loading...

Melding

Dit multimediaverhaal bevat video- en geluidsfragmenten. Zet het geluid aan.

Gebruik het muiswiel of de pijltjestoetsen om tussen pagina's te navigeren.

Swipe om tussen pagina's te navigeren.

Hier gaan we

Royals

Logo https://scroll.lab.nos.nl/royals

Koninklijke ontzetting bij de val van turner Epke op de Olympische Spelen. Het gezin reageerde geschrokken op de valpartij van Epke Zonderland bij de oefening op de rekstok.

Naar bovenKoning Willem-Alexander en koningin Máxima waren in Rio de Janeiro met hun kinderen aanwezig bij de gouden oefening van Sanne Wevers op balk. Toen de turnster zeker was van goud, begon de koninklijke familie uitbundig te juichen.

Naar bovenIn Zweden werd prins Alexander Erik Hubertus Bertil gedoopt, de vier maanden oude zoon van prins Carl Philip en zijn vrouw Sofia. De kapel van Drottningholm Paleis in Stockholm zat afgeladen vol.

Hier heeft prins Alexander een gezellig onderonsje met zijn neefje Oscar, het zoontje van kroonprinses Victoria.

Naar boven


 

Koningsdag in Zwolle was één groot feest, bewijzen de vele vrolijke foto's die werden gemaakt. De koning omschreef Koningsdag in Zwolle als "hartverwarmend".

Naar boven

Prins William en zijn vrouw Catherine poseren voor de bekende Taj Mahal in India. De foto is bijna identiek aan het beeld dat in 1992 van Diana, de moeder van William, werd gemaakt.

De foto van Diana in haar eentje voor het monument van de liefde werd gezien als symbolisch voor het stukgelopen huwelijk van Williams ouders.

Naar boven


 De Belgische koningin Mathilde bracht een driedaags staatsbezoek aan Nederland. Samen met koningin Máxima reisde de vorstin van Amsterdam Centraal naar Utrecht Centraal. Het nieuwe station in Utrecht is gebouwd door een Belgische bouwgroep.  

Naar boven

Het Britse koningshuis gaf een dubbelportret vrij van koningin Elizabeth en haar zoon Charles. De foto markeert het einde van het jaar waarin zij 90 werd. 

Naar boven

Het koninklijk staatsbezoek aan Australië stond vooral in het teken van serieuze aangelegenheden, maar er was ook ruimte voor een luchtiger programmaonderdeel: kangoeroes spotten.

Naar boven


 

De toekomstige Britse koning en koningin brachten met hun gezin een bezoek aan Canada. Voor het prinsje George en het prinsesje Charlotte was dat hun allereerste bezoek aan het Noord-Amerikaanse land.

Naar boven


 Het koningspaar kreeg een bijzonder welkom van de Maori-stam, de oorspronkelijke bewoners van Nieuw-Zeeland. Willem-Alexander en Máxima pasten zich aan de gebruiken van de Maori-stam aan en begroetten de stam met de hongi, de traditionele neusgroet van de Maori.

Naar boven

Kroonprinses Victoria en prins Daniel vierden samen met hun dochter Estelle de 39ste verjaardag van de kroonprinses.

Naar boven
Naar boven
Scroll om door te gaan
Swipe om door te gaan