Loading...

Melding

Dit multimediaverhaal bevat video- en geluidsfragmenten. Zet het geluid aan.

Gebruik het muiswiel of de pijltjestoetsen om tussen pagina's te navigeren.

Swipe om tussen pagina's te navigeren.

Hier gaan we

Iconisch beeld

Logo https://scroll.lab.nos.nl/iconisch-beeldHet is misschien wel de meest iconische foto van vlak na de aanslag op het vliegveld van Brussel. Het beeld van twee dames, verslagen tussen het puin, ging de wereld over.

Naar boven


 
Donald Trump heeft veel fans, maar de aankomende president in levenden lijve zien wekt soms heftige emoties op. Zoals bij de Amerikaanse Robin Roy wanneer Trump haar begroet tijdens een campagnebijeenkomst in Lowell in Massachusetts.

Naar boven


 


De 28-jarige Ieshia Evans wordt wereldnieuws wanneer ze in een avondjurk midden op straat in de Amerikaanse stad Baton Rouge stoïcijns tegenover zwaarbewapende politieagenten staat.

De foto werd genomen tijdens protesten tegen politiegeweld. 

Naar boven


 


Inwoners die uit Mosul gevlucht zijn, zien daar na twee jaar hun eerder gevluchte familieleden terug. Het weerzien wekt duidelijk veel emoties op. 

Naar boven

Een afgedekt lichaam met daarnaast een pop, een foto gemaakt kort na de aanslag in Nice. Het is misschien wel de meest hartverscheurende foto van de aanslag. 

Naar boven


Op verschillende plaatsen in Syrië zijn de terroristen van IS verjaagd en dat betekent voor de inwoners dat ze zich eindelijk kunnen bevrijden van de strenge regels.

De 19-jarige Souad Hamidi uit het noorden van Syrië nam dat letterlijk door hét symbool van IS-onderdrukking met een brede glimlach af te gooien: haar zwarte nikab.

Naar boven

Het zal je maar gebeuren: je hebt maanden gewerkt aan de voorbereiding van een grote parade en dan val je flauw, voor de ogen van de koningin.

Een lid van de Britse militaire garde overkwam het. Bij de grote parade die gehouden werd ter ere van de negentigste verjaardag van Queen Elizabeth ging hij van zijn stokje.

Naar boven


 

De vijfjarige Omran Daqneesh werd het gezicht van het enorme leed in Aleppo. Beduusd en verslagen kijkt hij voor zich uit, zittend in een ambulance. 

Naar boven

Een emoe in de Californische stad Potrero slaat op de vlucht voor bosbranden. Californië heeft een historische periode van droogte achter de rug, waardoor het land veelvuldig kampt met hardnekkige bosbranden.

Naar boven

De foto van een groep voetballende jongens onder de rook van een brandend olieveld trok wereldwijd de aandacht. IS-strijders hadden de olievelden in brand gestoken om het oprukkende leger te hinderen.

De kinderen ogen onbevangen, maar de achtergrond verraadt de schrijnende situatie waarin ze leven. Het leven is er namelijk allesbehalve normaal. De voetballertjes ademen al maanden zwarte rook in.

Naar boven

Fans van Muhammad Ali zijn in rouw nadat de 74-jarige bokslegende is overleden. Duizenden mensen staan langs de kant van de weg om de bokser de laatste eer te bewijzen. 

Naar boven


 In de Zuid-Afrikaanse stad Johannesburg worden agenten over het algemeen bekogeld met stenen, maar deze demonstrant pakt het anders aan.

In het land zijn al ruim anderhalf jaar studentenprotesten aan de gang. 

Naar boven


 


AP-fotograaf Burhan Ozbilici was bij het evenement waarbij de Russische ambassadeur werd neergeschoten. In plaats van te schuilen besloot hij koelbloedig foto's te blijven maken.

Naar boven
Naar boven
Scroll om door te gaan
Swipe om door te gaan