Loading...

Melding

Dit multimediaverhaal bevat video- en geluidsfragmenten. Zet het geluid aan.

Gebruik het muiswiel of de pijltjestoetsen om tussen pagina's te navigeren.

Swipe om tussen pagina's te navigeren.

Hier gaan we

Geweld in het Midden Oosten

Logo https://scroll.lab.nos.nl/geweld-in-het-midden-oosten

Een bom ontplofte in een druk gebied in Bagdad; bijna 300 mensen kwamen om. De aanslag door IS was een van de bloedigste in de Iraakse hoofdstad in meer dan tien jaar oorlog en opstand in Irak.

Naar boven


Deze vrouw raakte gewond bij een luchtaanval in het door rebellen bezette Oud-Aleppo. Twintig mensen overleefden deze aanval niet. 

Naar boven


 
Onder de zwarte rook van brandende olievelden duwt een gezin een kapotte auto vooruit. De belegering van de Iraakse stad Mosul, bezet door IS, bracht een nieuwe vluchtelingenstroom op gang.

Naar boven

De Noorse oorlogsfotograaf Odd Andersen was in een buitenwijk van Mosul toen de 15-jarige Shafiq omkwam bij een aanval met een mortiergranaat. Andersen: "Zijn opa en zijn vader schreeuwden het uit, ze waren gebroken."

Naar boven

Ook in de Libische stad Sirte werd door milities gestreden tegen IS. Sinds deze maand is de stad volledig bevrijd; de strijd heeft acht maanden geduurd.

Naar boven

Burgers van Mosul vluchten na een nieuwe aanval in de buurt.

Naar boven

Fallujah, Irak: sjiitische strijders beschieten IS in de buurt van de stad.

Naar boven

Iraakse troepen arresteren in de buurt van Mosul mogelijke IS-strijders.

Naar boven


 Bij luchtaanvallen in het noordoosten van Aleppo, waar een hevige strijd woedt tussen rebellen en regeringstroepen, werd een ziekenhuis gebombardeerd. Het ziekenhuis werd getroffen door twee zogenoemde barrel bombs. Daarbij raakte dit kindje gewond.

Naar boven

Zo beleven strijders van het Vrije Syrische Leger de ramadan in de Syrische plaats Jobar. Tussen de puinhopen nuttigen ze hun avondmaal.

Naar boven


 
Een schrijnend plaatje uit Mosul. De kinderen ogen onbevangen, maar ze leven onder de rook van brandende olievelden die door IS in brand zijn gestoken om het oprukkende leger te hinderen. De kinderen ademen de zwarte rook al maanden in.

Naar boven

In Aleppo zet de Syrische oppositie grof geschut in. Met tanks wordt het hoofdkwartier van Assads regeringstroepen aangevallen.

Naar boven
Naar boven
Scroll om door te gaan
Swipe om door te gaan