Loading...

Melding

Dit multimediaverhaal bevat video- en geluidsfragmenten. Zet het geluid aan.

Gebruik het muiswiel of de pijltjestoetsen om tussen pagina's te navigeren.

Swipe om tussen pagina's te navigeren.

Hier gaan we

Dieren in het nieuws

Logo https://scroll.lab.nos.nl/dieren-in-het-nieuwsEen dierenarts controleert de hartslag van deze 6-jarige orang-oetan. Het dier werd gered van een plantage in Krueng Batee, Atjeh.

Naar boven

Een van de sporten die wordt beoefend op de Wereldspelen voor Nomaden in Kirgizië is het Centraal-Aziatische Buzkashi waarbij ruiters en paarden alles doen om een geit te veroveren.

Naar boven


 

De bijna vijf maanden oude Subat werd als pasgeboren geitje op straat gevonden met de Tetanus-ziekte. Hij werd behandeld op de Universiteit van Ankara en kan nu met een beetje hulp weer lopen.

Naar boven


 Dit is SweePee Rambo, de lelijkste hond ter wereld. De blinde chihuahua-naakthond viel op door haar blauwe oog en blonde kuif. Maar het waren vooral haar kromme pootjes die de jury van de jaarlijkse lelijkheidswedstrijd in Californië "extra lelijk" vond.

Naar boven

De inwoners van Houston in Texas werden plotseling opgeschrikt door hevige regen. Hier helpen dappere reddingswerkers tientallen paarden op het droge.

Naar boven

Deze Iraakse vrouw werd bij een controlepost in de buurt van Mosul gevraagd haar tas te openen. De inhoud was verrassend: ze had haar kat 'Lulu', Arabisch voor 'parel', meegenomen op de vlucht.

Naar boven


Chimpansee Cha Cha ontsnapte uit een Japanse dierentuin. Zijn spannende avontuur in de elektriciteitspalen van de stad Sendai was live op televisie te volgen. Dierenverzorgers konden Cha Cha uiteindelijk verdoven en terug naar zijn verblijf brengen.

Naar boven

Deze hond op het Indonesische eiland Sumatra zit helemaal onder de as. Een aswolk bedekte het dorp aan de voet van de vulkaan Sinabung.

Naar boven


 
Een journalist neemt een selfie met de kameel Alice in de dierentuin van Toronto in Canada.

Naar boven


 Als je haar maar goed zit. Deze meeuw kijkt naar zijn spiegelbeeld op het ijs van het Maschsee-meer in Hannover.

Naar boven
Naar boven
Scroll om door te gaan
Swipe om door te gaan