Loading...

Melding

Dit multimediaverhaal bevat video- en geluidsfragmenten. Zet het geluid aan.

Gebruik het muiswiel of de pijltjestoetsen om tussen pagina's te navigeren.

Swipe om tussen pagina's te navigeren.

Hier gaan we

De wereld protesteert

Logo https://scroll.lab.nos.nl/de-wereld-protesteert


 
In het centrum van Berlijn laten duizenden Duitsers weten het niet eens te zijn met het asielbeleid van Merkel. Hun eis: Merkel moet aftreden en asielimmigratie moet stoppen.

Naar boven

Demonstranten in de Macedonische hoofdstad Skopje bekogelen de politie met verfbommen. Ze zijn boos omdat van corruptie verdachte politici vrijuit gaan.

Naar boven


 

De oproerpolitie in Chileense hoofdstad Santiago grijpt in na uit de hand gelopen studentenprotesten. De studenten roepen op om de onderwijshervormingen sneller door te voeren.

Naar boven

Op de dag dat in Japan de slachtoffers van de atoomaanval op Hiroshima worden herdacht, demonstreren in de Indiase stad Mumbai tientallen mensen tegen oorlog en het gebruik van kernwapens.

Naar boven

Agenten en brandweerlieden worden met stenen bekogeld, stadsbussen in brand gestoken. Al ruim anderhalf jaar gaan studenten in het Zuid-Afrikaanse Johannesburg de straat op om te strijden voor afschaffing van het collegegeld.

Naar boven


 

In de Griekse hoofdstad Athene demonstreren Syrische vluchtelingen tegen de deal tussen Turkije en Europa waarbij economische vluchtelingen worden teruggestuurd naar Turkije.

Naar boven

In São Paulo staan Brazilianen stil bij de slachtoffers van de schietpartij in een gayclub in Orlando. De 29-jarige Amerikaan Omar Mateen schoot met een automatisch geweer in het rond, 49 mensen kwamen om het leven.

Naar boven


 


Weer onrust in de VS na het doodschieten van een zwarte man door de politie. In de stad El Cajon in Californië gingen mensen de straat op na de dood van Alfred Olango.

Naar boven
Naakt en bebloed in een doorzichtige verpakking. Zo moet een stuk vlees zich voelen, dachten deze dierenrechtenactivisten in Barcelona. Ze demonstreren op deze manier tegen het eten van vlees.

Naar boven

Een Canadese rechter sprak de bekende radiopresentator Jian Ghomeshi vrij van aanranding en verkrachting van verschillende vrouwen. De uitspraak leidde tot protest; tientallen vrouwen gingen (topless) de straat op.

Naar boven

Ook dit jaar wordt er door verschillende actiegroepen gedemonstreerd tegen de komst van Zwarte Piet. Ook de actiegroep Kick Out Zwarte Piet is van de partij in het centrum van het Friese Grou. 

Naar boven
Naar boven
Scroll om door te gaan
Swipe om door te gaan